Masterclasses

Twaalf maanden lang krijg je elke maand toegang tot een masterclass. Een masterclass is afwisselend op dinsdag- of donderdagavond om 19:30 uur, duurt ongeveer anderhalf uur, er is ook ruimte om vragen te stellen. Mocht je er niet bij kunnen zijn, dan kun je het later terugkijken én achteraf krijg je nog tips voor verdieping.

Tijdens deze masterclasses duik ik met jullie in drie thema’s, die uiteindelijk gaan over één overkoepelend onderwerp: hoe werken we aan een gezondere geboortezorg voor zwangeren én zorgverleners en andere geboortewerkers.

Geboortezorg

Wat is de geschiedenis van de geboortezorg? Hier duiken we in om te begrijpen waar onze geboortezorg vandaan komt, te zien wat er anders kan, maar ook de kwaliteiten van de huidige geboortezorg te ontdekken. Wat is onze huidige geboortecultuur? Hoe zit het met onze verwijzingen in Nederland? Welke plek heeft wetenschappelijk onderzoek in onze zorg? Hoe zit het met autonomie van de zwangere en de geboortewerker?

Persoonlijk

Cliché maar waar: verandering begint bij jezelf. Wat is jouw positie en welke waarde breng jij? Hoe hou je je staande in de geboortezorg en wat als dat niet lukt? Hoe zit het met zelfzorg (jaja, klinkt afgezaagd, maar oa slaapgebrek, als je een baring zelf als traumatisch hebt ervaren)?

Actualiteit

Een aantal thema’s waar we vandaag de dag niet meer omheen kunnen (of willen): bevallingstrauma & trauma informeel care, racisme in de geboortezorg, genderinclusiviteit, obstetrisch geweld.
Indien er iets actueels tussen komt, kan ik dat toevoegen (bijvoorbeeld een onderzoek dat de verloskunde op z’n kop zet, dan duik ik daar met jullie in). Je kunt zeker ook suggesties doen voor een thema, stuur dan even een mail (vraagdevroedvrouw@gmail.com).

Accreditatie

NBVD: 9 punten.
KNOV: 16 punten in categorie A.
KCKZ & V&VN geen accreditatie verleend.

Als je lid bent geworden van de website en de masterclasses, krijg je een paar dagen vooraf aan de masterclass een link per mail. Indien je deze niet hebt ontvangen: check even je spam en/of registreer je via de Agenda. In de agenda vind je alle data en tijden en wanneer we welk onderwerp induiken.

Ik heb er zin!